Една от най-бързо развиващите се  общини на Балканите - Кюстендил,

...
Една от най-бързо развиващите се  общини на Балканите - Кюстендил,
Коментари Харесай

Кюстендил строи пет фотоволтаични паркове

Една от най-бързо разрастващите се  общини на Балканите - Кюстендил, е  финалист за влиятелно Балканско отличие, издава интернационалното жури на  Balkan Business Awards 2023.  Общината е добър образец за поощряване на локалния бизнес, като се работи по общи планове и партньорства в културни мероприятия.

 Балканските бизнес награди, проведени от интернационалната платформа Global Leaders,  ще съберат за деветото си издание най-успешните в бизнеса на 14 юли в 5-звезден столичен хотел.



Природните и културни фактори, както и стремежът на административната власт в Кюстендил да предизвиква вложенията, основават удобни условия за развиването на бизнеса в района.

През интервала 2019- 2023 година общината е вложила 26 376 950 лева в благоустрояване и стопански действия.

От 2019 година досега издадените позволения за градеж на публично обслужващи, индустриални и складови здания са 36. Като издадени позволения за градеж на по- огромни фотоволтаични паркове са 5.

През интервала 2019-2023 година, община Кюстендил е осъществила 32 плана на обща стойност 21 024 607,62 лева, от които личният принос е в размер на 3 191 059,84 лева.



Някои от плановете включват разширение, възобновяване и осъвременяване на зелената инфраструктура на града, в комбиниране с интервенции по благоустройство на прилежащи пешеходни зони и улици.

Също и ремонт на постройките на Общински спектакъл Кюстендил и Спортен комплекс Осогово.

На територията на общината се построява апаратура за авансово отнасяне на смесено събрани битови боклуци и на компостираща апаратура за разделно събиране и оползотворяване на зелени и/или биоразградими боклуци, част от Регионалната система. Чрез създаване на екологична инфраструктура за РСУО „ Рила Еко “, ще се понижи количеството на депонираните битови боклуци, генерирани в общините Кюстендил, Невестино и Трекляно.

Към юни 2023 година плановете в развой на осъществяване са 21 и са на обща стойност 23 794 194,91 лева

От 2021 година в базата на Тракийски университет в град Кюстендил, предоставено безплатно от общината, се провежда и организира кандидатстудентска акция и образование на студенти от град Кюстендил и Югозападна България. Приемът е в специалности, към които жителите и бизнесът в района имат интерес.

Сред главните цели на общината е рехабилитация и планиране на пътища и улици, като за интервала 2019-2023 година вложените средства са в размер на 14 642 237 лева

Град Кюстендил е регионален център, попадащ в Югозападния планов регион на Република България, дружно с останалите 71 обитаеми места обгръща територия с повърхност от 964,3 квадратни километра. Известен е с съществуване на неповторим естествен капацитет, термалните извори с потвърдени лечебни свойства в региона на балнеологията, добра суровинна база (иглолистни и широколистни гори, инертни материали за строителство), богато културно и историческо завещание. 

Градът е ситуиран в зона, подобаваща за развиване на трансгранично съдействие /до границите с Република Северна Македония и Република Сърбия и Черна гора/. Разстоянието от Кюстендил до столицата София е 86 километра.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР